Är LSD beroendeframkallande (Ja_ Se varför/ Nej_Se varför)

Vad är lsd?

Är lsd beroendeframkallande bör komma efter att du vet vad som är LSD. LSD (D-lysergsyradietylamid) är en av de mest kraftfulla sinnesförändrande kemikalierna. Det är ett klart eller vitt luktfritt material tillverkat av lyserginsyra, som finns i en svamp som växer på råg och andra spannmål. LSD har många andra gatunamn, inklusive acid, blotter acid, dots och mellow yellow. De kariösa kategorierna och taggarna på LSD Drug gör det till en speciell psykedelisk drog.

LSD tas genom munnen. Den har en lätt bitter smak, och finns i tabletter (lsd tabs), kapslar eller som vätska (flytande lsd). Syra säljs vanligtvis på en bit läspapper, och användaren tuggar eller sväljer den för att få i sig läkemedlet. LSD har noll fysiskt beroendepotential. Det är inte fysiskt beroendeframkallande och det är inte en drog som du direkt kommer att vilja göra igen. Detta är inte den typ av läkemedel där en användare upplever abstinens om en annan dos inte intas inom en relativt kort tidsperiod. Men detta svarar inte på frågan om är lsd beroendeframkallande? Ja.

Är LSD beroendeframkallande?

Ja, LSD är beroendeframkallande.

Se vad som gör LSD Drug till en beroendeframkallande pyschedelisk drog.

LSD är en sinnesförändrande drog. Man tror att LSD orsakar dess karakteristiska hallucinogena effekter via interaktion med serotoninreceptorerna i hjärnan. Serotonin är en signalsubstans som hjälper till att kontrollera ditt beteende och humör, styr dina sinnen och dämpar dina tankar.

De fysiska effekterna av LSD är oförutsägbara från person till person, och ingen vet om de kommer att ha en bra eller dålig ”resa”. Vanligtvis märks de första effekterna av läkemedlet när det tas genom munnen 30 till 45 minuter efter att ha tagit det, toppar vid 2 till 4 timmar och kan vara i 12 timmar eller längre. Användning via intravenös (IV) väg ger en mycket snabbare verkan, vanligtvis inom 10 minuter. Effekterna inkluderar:

  1. hallucinationer
  2. förvrängd visuell uppfattning av former, färger
  3. ändrade ljud
  4. ångest och depression
  5. tillbakablickar dagar eller månader senare
  6. snabb puls, ökad kroppstemperatur och högt blodtryck
  7. vidgade pupiller

Effekter av ett beroendeframkallande LSD-läkemedel

De fysiska effekterna kan också vara illamående, aptitlöshet, förhöjt blodsocker, sömnsvårigheter, muntorrhet, skakningar och kramper. Extrema förändringar i humör kan uppstå. Om det tas i tillräckligt stora doser, producerar drogen vanföreställningar och synhallucinationer. Överdosering kan leda till svår psykos. Döden beror ofta på en direkt skada under LSD-påverkan; det finns ingen känd dödlig dos av LSD.

Användaren kan också uppleva försämrad djup- och tidsuppfattning, med förvrängd uppfattning om storlek och form på föremål, rörelser, färg, ljud, beröring och egen kroppsbild. Förnimmelser kan tyckas ”korsa över”, vilket ger en känsla av att höra färger och se ljud. Dessa förändringar kan vara skrämmande och kan orsaka panik. Vissa LSD-användare upplever också svåra, skrämmande tankar och känslor, rädsla för att tappa kontrollen, rädsla för galenskap och död.

Efter en lsd-resa

Efter en LSD-resa kan användaren drabbas av akut ångest eller depression och kan också uppleva flashbacks (även kallad hallucinogen persisting perception disorder), som är återkommande effekter av LSD-dagar eller till och med månader efter att ha tagit den sista dosen.

LSD producerar tolerans, vilket innebär att användaren behöver större doser av LSD för att få samma höga. Vissa användare som tar drogen upprepade gånger måste ta gradvis högre doser för att uppnå det berusningstillstånd som de tidigare hade uppnått. Detta är en extremt farlig praxis, med tanke på drogens oförutsägbarhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Psykedeliskgemenskap